workshops


Ik geloof dat iedereen kan schilderen. In mijn workshops wil ik mensen inspireren en verrassen. Je hebt geen ervaring nodig. We werken stap voor stap en doe ik ook alles voor. De workshops zijn een combinatie van ontspanning en creativiteit. Ook ben je vrij in wat je met je eigen doek doet.

Ik ga data plannen zodat mensen zich individueel kunnen inschrijven. Je kan ook met een groepje zelf een datum reserveren, dit kan via de contact-pagina.

Workshop: Vrij schilderen


Bij deze workshop mag iedereen zelf weten wat ze willen schilderen. Ideaal voor beginners of mensen die gewoon een gezellige middag/avond willen. In mijn atelier hangen diverse voorbeelden (met uitzondering van de pop-art schilderijen, hier is voorbereiding voor nodig) en zijn er nog meer mappen vol inspiratie. Heb je zelf een idee van wat je zou willen maken? Ook dat is prima, neem gerust een voorbeeld mee. Ik zet jullie aan de gang met wat basistips en loop daarna rond om jullie zo goed mogelijk te helpen. Iedereen schildert op een doek van 30 cm x 30 cm.

 

 

tijd: 2,5 uur

inclusief: katoenen doek 30 x 30 cm + verf

kopje koffie/thee en wat lekkers.

Aantal personen: min. 4 personen max. 10 personen.

Kosten: 

4 tm 6 personen € 32,- p.p. 

7 tm 8 personen: € 30,- p.p.

9 tm 10 personen: € 28,- p.p.

 

Workshop: "Botanical"


Helemaal hip nu natuurlijk, al dat groen in huis. Hoe handig als je een "plant" in huis hebt die je geen water meer hoeft te geven en er toch kleurrijk bijstaat? In deze workshop maken we een schilderij van mooie groene planten. We gaan stap voor stap te werk waardoor het voor iedereen goed te doen is. We maken allemaal een schilderij van 40 x 50 cm. 

 

tijd: 3 uur

inclusief: katoenen doek 40 x 50 cm + verf

kopje koffie/thee en wat lekkers.

Aantal personen: min. 4 personen max. 10 personen.

Kosten:

4 tm 6 personen € 35,- p.p. 

7 tm 8 personen: € 33,- p.p.

9 tm 10 personen: € 31,- p.p.


Workshop: "Groot portret"


Zelf schilder ik graag portretten dus deze workshop mag daarom niet ontbreken. Portret schilderen leer je niet in je niet in 1 dag maar met wat hulpmiddelen en door stap voor stap te werken kan iedereen een gaaf portret maken. Ik heb een map samengesteld met foto's die geschikt zijn voor deze workshop. Iedereen kiest zelf een foto die je het meeste aanspreekt. We gaan werken op een groot doek van 80 x 100 en gaan ook werken met grote kwasten en paletmessen. Je gaat experimenteren en proberen om niet te bang te zijn maar gewoon te doen. Dan kom je meestal tot de beste resultaten.

 

tijd: 4 uur

inclusief: katoenen doek 80 x 100 cm + verf

kopje koffie/thee en wat lekkers.

Aantal personen:

min. 3 personen max. 6 personen.

Kosten:

Bij 2 personen: € 110,- p.p.

Bij 3 tm 4 personen: € 100,- p.p. 

Bij 5 tm 6 personen: € 90,- p.p.


Workshop “Pop-art portret”


Maak een pop-art schilderij van een eigen foto! Je kiest een foto waar max. 2 personen op staan. Een foto van je huisdier of een voorwerp kan natuurlijk ook. Ik ga deze bewerken zodat de foto uit 3 a 4 toonwaardes bestaat en duidelijke vlakken heeft waardoor het makkelijker te schilderen is. Ik zet deze met potlood al op het doek, ik leg wel uit hoe ik dat doe zodat je dat uiteindelijk ook zelf kan doen. Het grote doek plaatsen we op een ezel en dan gaan we aan de slag. Bedenk alvast welke kleuren mooi passen in jouw interieur of maak foto’s van waar het schilderij komt te hangen. Ook deze workshop is voor iedereen! We schilderen met acrylverf op een vierkant katoenen doek van 60 x 60 cm (dat is het formaat op de foto).

 

Tijd: 3,5 uur

inclusief: katoenen doek 60 x 60 cm + verf

kopje koffie/thee en wat lekkers.

Aantal personen: min. 3 personen max. 6 personen.

Kosten:

3 tm 4 personen € 77,50 p.p.

5 tm 6 personen € 70,- p.p.

 

 

Deze workshop geef ik ook op een kleiner formaat. We kunnen dan aan tafel werken waardoor er ruimte is voor een grotere groep. We werken op een klein katoenen doek van 30 x 30 cm. (Zie foto hieronder.)

 

 

Tijd: 2,5 uur

inclusief: katoenen doek 30 x 30 cm + verf

kopje koffie/thee en wat lekkers.

Aantal personen: min. 5 personen max. 10 personen.

Kosten:

5 tm 6 personen: € 45,- p.p.

7 tm 8 personen: € 42,- p.p.

9 tm 10 personen: € 39,- p.p.